DOETINCHEM- Op maandag 15 januari 2018 is bij ARGO Atletiek een nieuwe wandelgroep van start gegaan voor mensen met een chronische ziekte, zoals claudicatio intermittens, COPD, reuma of hart- en vaatziekten. De deelnemers werden op het Sportcomplex van ARGO ontvangen door de trainer van ARGO met ondersteuning van een buurtsportcoach van Sportservice Doetinchem.

Raimo Pastoor en Stan Lammers, twee derdejaars studenten van de opleiding Sport en Bewegen binnen het Graafschap College, hebben geholpen in de opstart van deze wandelgroep. Voor de studenten vormde het een schoolopdracht als onderdeel van de hybride leeromgeving, waarin studenten ondersteunen in (de opstart van) verschillende sport- en beweegactiviteiten binnen Sportservice Doetinchem.

In de kantine werd een enthousiaste groep deelnemers welkom geheten door buurtsportcoach Martine Steijvers van Sportservice Doetinchem en werd de opzet van de training besproken. Vervolgens ging elke deelnemer op zijn eigen tempo wandelen op de 400 meter baan wat werd afgewisseld met gezamenlijke spierversterkende oefeningen. Na afloop werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een kopje koffie en thee.

Trainer en tevens fysiotherapeut Els ter Laak biedt wekelijks de juiste begeleiding en stelt individuele doelen op met de deelnemer. Een buurtsportcoach van Sportservice Doetinchem biedt ondersteuning en begeleidt waar nodig. Deze nieuwe wandelgroep is de eerste stap naar meer specifiek aanbod voor deze doelgroep bij sportverenigingen binnen de gemeente Doetinchem.

Wekelijks wandelen bij ARGO Atletiek
Deze groep wandelt vanaf nu elke maandag van 10.30 tot 11.30 uur bij ARGO Atletiek, Bezelhorstweg 87 in Doetinchem.