De opleiding Sport en bewegen van het Graafschap College onderhoudt al vele jaren een goede relatie met de Ausbildung Freizeit Sportleiter van Berufskolleg Bocholt West. Op beide opleidingen kunnen de studenten kiezen voor een keuzedeel met betrekking tot de buurtaal.

Aan Nederlandse zijde verzorgen Mariël Kremers en Eugène Boerakker het keuzedeel Duits in het MBO.
Onderdeel van het lesprogramma is een uitwisseling tussen de studenten van beide opleidingen met als einddoel de gezamenlijke organisatie van een sportevenement.

Vandaag kwamen 45 studenten uit Bocholt naar Doetinchem om kennis te maken met de 41 van Sport en bewegen. Na de ontvangst in het nieuwe gebouw op de locatie Sportweg hebben de studenten in groepjes presentaties gegeven over mogelijke hindernissen ten behoeve van de obstakelrun, die plaatsvindt op 8 mei 2019. De obstakelrun wordt georganiseerd door beide opleidingen gezamenlijk en zal in Bocholt gehouden worden. Teams van diverse scholen, bestaande uit elk 12 personen, kunnen hieraan deelnemen.

Na deze presentaties verzorgden de Nederlandse studenten een rondleiding voor hun Duitse collega’s. Aansluitend was er een goedverzorgde gezonde lunch.

Het middagprogramma stond in het teken van diverse sportieve workshops, georganiseerd door de studenten van Sport en bewegen. Het ging in totaal om 4 rondes met sporten zoals, spinning, archery attack, bewegen op muziek, free running, turnen, rolstoelbasketbal en bootcamp. Alle workshops werden deze keer gegeven door de Nederlandse studenten, und das geschah natürlich in deutscher Sprache.