SB-studenten worden eigen baas

De derdejaars studenten van het uitstroomprofiel Sportmanagement hebben op woensdag 1 februari een start gemaakt met het Eigenbaas-programma van Qredits. Qredits helpt startende en bestaande ondernemers bij het succesvol starten van of investeren in hun bedrijf. Dit doen ze door het aanbieden van ondernemerstools, coaching én het verstrekken van bedrijfskredieten.

Het volgen van dit Eigenbaas-programma van Qredits heeft als doel om de studenten van het profiel Management voor te bereiden voor de start van hun eigen mini-onderneming het vierde leerjaar.

Om 10.00 uur werd de kick-off van het Eigenbaas-programma verricht door Qreditscoach Richard Buitink. Naast vrijwilliger bij Qredits heeft Richard zijn eigen onderneming genaamd “Grip op je bedrijf”. Hij richt zich met zijn bedrijf op financieringsvragen en hij treedt op als financieel adviseur voor het MKB. Deze combinatie maakt dat hij erg veel ervaringen uit de praktijk met onze studenten kan delen.

Het eigenbaas-programma bestaat uit meerdere onderdelen:
–              Kick-off van 10.00-14.00 uur;
–              Real life case beoordelen;
–              Starten met opstellen van een eigen ondernemingsplan in drietallen;
–              Gastles in vierde week van periode 3 door Richard;
–              Pitch van de ondernemingsplannen voor een deskundige jury;
–              Certificaat voor elke deelnemer na een succesvolle afronding.

De studenten waren tijdens de kick-off erg gemotiveerd en serieus met de opdracht aan het werk. Met name het beoordelen van een bestaand ondernemingsplan en het zelf bedenken van een bedrijfsidee was een succes. De sportmanagers in opleiding maken dat wij erg nieuwsgierig zijn naar de pitch van de uiteindelijke ondernemersplannen.

 

Enkele quotes van studenten:

“Zinvol en handig voor je eigen toekomst”

“Interessant om zelf een echt ondernemingsplan te beoordelen”

“De verhalen over verschillende ondernemers waren enorm boeiend”