Oud-student Stanley Koemans sportman van het jaar!

Op maandagavond 28 januari 2019 werd voor de tweede maal het Doetinchems Sportgala gehouden. Tijdens het gala werden prijzen uitgereikt in 8 categorieën. Onder de genomineerden waren meerdere kandidaten met GC-roots.Tristan Botteram werd gekozen tot Doetinchems sporttalent van het jaar 2018. Deze eerstejaars student technicus engineeringis gepassioneerd downhilleren heeft downhillin Nederland op de kaart gezet. Sam Gademan(wielrennen), derdejaars student bouwkunde was in dezelfde categorie genomineerd. Beiden kunnen mede dankzij de topsportregeling van het Graafschap College hun sport op hoog niveau beoefenen.

Andere eervolle vermeldingen waren er onder andere voor een aantal oud-studenten van Sport en bewegen. Stanley Koemans (voor vierde keer Nederlands kampioen boksen in zwaargewicht klasse) werd sportman van het jaar. Caner Cavlan (voetballer bij Emmen) was in dezelfde categorie genomineerd. Ook Caner en Stanley hebben zich tijdens hun schoolloopbaan bij het Graafschap College gebruik verder kunnen ontwikkelen in de sport dankzij de topsportregeling.

Matthijs Kamphorst (even eens oud-student van SB) mocht namens Mariëndael de prijs in ontvangst nemen voor het beste schoolinitiatief op het gebied van sport en bewegen. Collega Anouk Echteld (voor derde keer Nederlands kampioen boksen tot 54 kilo) was genomineerd voor de titel sportvrouw van het jaar.

Tenslotte was De Graafschap genomineerd als sportploeg van het jaar, met onder andere oud Graafschap College studenten Bart Straalman en Delano Burgzorg.

Meerinformatie over de topsportregeling van het Graafschap College vind je op het portaal: https://graafschapcollege.sharepoint.com/sites/GraafschapVitaal/SitePages/Topsport.aspx?web=1