Op bezoek bij de jeugdopleiding van PSV

Donderdag 31 maart zijn de studenten van het keuzevak voetbaltrainer/coach 3 op bezoek geweest bij de jeugdopleiding van PSV. De studenten kregen een rondleiding door het jeugdcomplex, het stadion en het museum van PSV.

Tijdens de rondleiding door het jeugdcomplex was te zien dat de dames van PSV 1 op het veld achter de kantine aan het trainen waren. Een aantal van de dames herkenden Anouk Bruil, oud SB-student en stagiair, die momenteel bij SC Heerenveen speelt. Op een ander veld werd een hersteltraining afgewerkt door PSV A1, waar het nieuwe toptalent van PSV Gianlucca Samacca zijn vaardigheden liet zien, onder leiding van trainer Andre Ooijer. Na een mooie tactische training, waarbij de keepers centraal stonden, maakten de spelers van PSV 1 zich gereed om te gaan trainen. Onze studenten vonden het geweldig om te zien dat de spelers en de trainers zich zo tussen het publiek begaven. Natuurlijk hebben ze ook een stukje training gezien.

Art Langeler (hoofd opleiding van PSV) heeft ‘s middags uitgebreid de tijd genomen om te vertellen over de jeugdopleiding van PSV. Na zijn lezing was er ruimte om vragen te stellen en daar maakten onze studenten gretig gebruik van. Toen alle vragen gesteld waren, was het tijd om te lunchen. Trainers Ruud van Nistelrooij, André Ooijer, Jürgen Dirkx, Twan Schepers, Mark van Bommel, Kevin Hofland, Wilfred Bouma en Eric Addo waren in dezelfde ruimte aanwezig om een pauze te nemen. Super om tussen deze grootheden de lunch te nuttigen.

De rondleiding in het stadion van PSV die volgde, werd gegeven door de vriendelijke, grappige en enthousiaste Timo Klein. Nadat de studenten ook nog het museum van PSV hadden bezocht was het tijd om weer terug naar Doetinchem te gaan.

Het was mooi om te zien dat het er bij een profclub als PSV nog steeds gemoedelijk aan toe gaat. Wij hopen ook in de komende jaren bij PSV langs te mogen komen om de jeugdopleiding te bezoeken.