Na de sloop van de tennishal wordt de school voor Sport en Bewegen op Sportpark Zuid aan de Liemersweg gebouwd. De voorzetgevel, gemaakt van Cortenstaal, is een idee van architectenbureau cepezed uit Delft. De dichtheid van het takkenpatroon hangt direct samen met de omliggende bomen, aldus het architectenbureau. De gevel beperkt bovendien de warmtelast tijdens de zomermaanden.

Klein Papendal

Klaassen Groep uit Dinxperlo is aangetrokken als aannemer. Het nieuwe schoolgebouw verrijst op Sportpark Zuid, door sommigen ook wel ‘klein Papendal’ genoemd. Op dit sportpark bevinden zich onder meer een topsporthal, voetbal-, korfbal- en hockeyvelden, een BMX-parcours, fitnessfaciliteiten en een skeeler- en ijsbaan. Het Graafschap College heeft niet voor niets voor nieuwbouw op deze locatie gekozen, zegt Mike van Weelden van Projectis Bouwmanagement. Hij is aangetrokken als bouwprojectmanager van de nieuwbouw. ,,Het gebouw is bedoeld voor de opleidingen Sport en bewegen en Veiligheid & Vakmanschap’’, aldus Van Weelden.

Middenveld

Het pand – dat verrijst op de plek waar tot voor kort een overdekte tennishal stond – heeft een oppervlakte van 5600 vierkante meter en biedt plaats aan circa 700 studenten.

Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen. Deze lagen worden met elkaar verbonden middels een grote podiumtrap, ook wel ‘het middenveld’ genoemd. In dit middenveld komt bovendien de kantine. Deze opzet maakt het gebouw volgens de architect ‘ruimtelijk, levendig en spannend’.

Het gebouw staat op een verhoogd (school)plein; daaronder komt een fietsenstalling met plek voor 400 fietsen. Het wordt bovendien een duurzaam gebouw (energielabel A+++), met onder meer zonnepanelen op het dak. ,,Het Graafschap College heeft zichzelf de eis gesteld om het energieverbruik met 25 procent te reduceren ten opzichte van de norm’’, aldus Van Weelden.

Opleidingsplaats

Minsten tien studenten van diverse bouw- en installatieopleidingen van het Graafschap College krijgen een opleidingsplaats tijdens de voorbereiding en de uitvoering van de nieuwbouw. Klaassen Groep start eind mei met de bouw. Het is de bedoeling dat het nieuwe schoolgebouw in juni 2018 wordt opgeleverd, zodat het in augustus 2018 in gebruik kan worden genomen.

Reactie op: “Nieuwbouw Sportpark Zuid

  1. Ap te Winkel zegt:

    Bovenstaand artikel verscheen enkele dagen geleden in het digitale dagblad voor de bouw, genaamd COBOUW

Reageren niet mogelijk.