Nieuwbouw Graafschap College

DOETINCHEM – Vorige week donderdag werd de eerste paal geslagen voor de nieuwe onderwijslocatie van het Graafschap College op Sportpark Zuid. De opleidingen Sport en Bewegen en Veiligheid en Vakmanschap (vooropleiding Defensie) gaan er gebruik van maken.

De eerste paal werd geslagen door een symbolische druk op een rode knop. Deze actie werd uitgevoerd door Sarien Shkolnik, vicevoorzitter college van bestuur Graafschap College, Ingrid Lambregts, wethouder gemeente Doetinchem, Anne Kewilaa, student Sport en Bewegen en Enrico Takkenberg, student opleiding Veiligheid en Vakmanschap. Bij de feestelijke handeling waren afvaardigingen aanwezig van diverse organisaties uit de directe omgeving zoals het Waterschap en verschillende sportverenigingen, maar ook studenten en medewerkers van bouwbedrijf Klaassen die het pand gaan bouwen. Sarien Shkolnik sprak namens het Graafschap College de aanwezigen toe. “Het heeft even geduurd, maar we hebben wel de hoofdprijs gekregen. Er wordt een licht en ruim gebouw gerealiseerd op een A-locatie in een groene omgeving temidden van de partners en sportaccomodaties.” De vicevoorzitter van het Graafschap College sprak ook over de kernwaarden van de school. “Wij hebben vijf kernwaarden, verbonden, duurzaam, creatief, persoonlijk en zelfbewust. De laatste drie zijn direct in het nieuwe gebouw terug te vinden.” Ingrid Lambregts was als wethouder namens het gemeentebestuur aanwezig bij de bouwstart. “Diezelfde kernwaarden heb ik tijdens mijn periode als wethouder tot nu toe persoonlijk mogen ervaren. Het gebouw gaat gewoon kloppen. De nieuwe manier van leren, zoals het Graafschap College die voorstaat, kun je bereiken in een dergelijk nieuw en duurzaam gebouw. Deze eerste paal is er één van een gebouw waar over een jaar heel Doetinchem en omgeving trots op zal zijn.”
Shkolnik is ontzettend blij dat er eindelijk gebouwd gaat worden. “Eindelijk ja, fijn ook dat er tegenwoordig mooie, stimulerende, open en mooie schoolgebouwen gebouwd kunnen en mogen worden.” Lambregts sluit zich daar bij aan. “Voor Doetinchem is het belangrijk dat er onderwijsgebouwen neergezet worden waar studenten als magneten naar toe getrokken worden en automatisch voor Doetinchem gaan kiezen.” De nieuwe locatie ligt op loopafstand van van de Topsporthal en de sportvelden. Het geeft de school de gelegenheid om het onderwijs voor de opleidingen nog beter te laten aansluiten op de behoeftes van de studenten in de regio. De nieuwe onderwijslocatie wordt het schooljaar 2018-2019 in gebruik genomen.

(door Hans Hissink)