Inspiratiegalerij oud-studenten SB opent op 15 april

Blijvende betrokkenheid bij de opleiding Sport en Bewegen

Ruim 700 studenten hebben inmiddels een diploma van de opleiding sport en bewegen op het Graafschap College behaald en een vervolgstudie op het HBO gevolgd of een mooie baan in het werkveld bemachtigd.

Met het behalen van het diploma houd het contact met de opleiding echter niet op. Veel oud-studenten zijn lid van het Alumninetwerk van Sport en bewegen en volgen de facebookpagina van de opleiding om zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen of vacatures die wellicht voor hen interessant zijn.

De afgelopen maanden zijn er twee mooie alumnimomenten bijgekomen.

Vierdejaars speeddaten met oud-studenten

In de bufferweek van januari stond voor de vierdejaars studenten een zogenaamde carrièredag op het programma. Naast workshops over social media en profielgebonden informatie konden de studenten een uur lang aanschuiven bij oud-studenten en hen volop bevragen over vervolgstudies, het studentenleven of het werken in de praktijk als bijvoorbeeld Buurtsportcoach.

De vierdejaars hebben dit als zeer positief ervaren, zij krijgen antwoord op hun eigen vragen en een genuanceerd beeld van de opleiding die ze na het behalen van hun diploma graag zelf zouden willen volgen.

Voor de terugkomers werd de middag een gezellige reünie. Na afloop van de gesprekken heeft deze groep onder het genot van een hapje en een drankje nog een paar uurtjes bijgepraat met elkaar. Als opleiding vinden we het fantastisch dat oud-studenten de tijd en moeite nemen om hun ervaringen te delen met studenten die op het punt staan te diplomeren.

Sport en Bewegen opent de eerste editie van de SB Galerij

Veel van onze afgestudeerden hebben een succesvolle vervolgstudie afgerond en/of een mooie carrière in het werkveld bereikt. In ons eigen gebouw zag je daar weinig van terug.

Dat bracht een groepje derdejaars studenten van het vak PR en Communicatie op het idee om de SB galerij op te zetten: portretten van 24 oud-studenten die op een of andere manier inspirerend zijn voor de studenten die nu de opleiding volgen.

Het docententeam heeft de eerste 24 namen geselecteerd uit alle afgestudeerden. Iedere ‘lichting’ is daarin vertegenwoordigd. De selectie was niet gebaseerd op het behalen van hoge cijfers maar op het totaalbeeld dat we als opleiding vinden passen bij een succesvolle afgestudeerde SB’er.

Met deze 24 namen zijn de derdejaars aan de slag gegaan met het benaderen, verzamelen en verwerken van de informatie en foto’s. Daar is een mooie serie portretten uit voortgekomen.

Tijdens de open dagen in januari konden bezoekers al genieten van de galerij.

Op vrijdag 15 april wordt de galerij officieel in het bijzijn van de 24 geportretteerden geopend.

Bekijk hier ons complete opleidingsaanbod.