Burgerschap in de praktijk

De studenten Sport & Bewegen hebben drie leuke en leerzame activiteiten bezocht in het kader van het vak Burgerschap.

Op het Graafschap College willen we studenten opvoeden tot respectvolle burgers die zich betrokken voelen bij en een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Ook buiten het klaslokaal wordt aandacht besteed aan Burgerschap.

Op maandag 29 januari hebben derdejaars studenten Sport & Bewegen in Den Haag het programma ‘Politiek in Vogelvlucht’ gevolgd. Na een korte quiz over de politiek was er een leuke speurtocht op het Binnenhof. Een bezoek aan de Tweede Kamer mocht natuurlijk niet ontbreken.

Op woensdagochtend 31 januari bezochten studenten de gemeenteraad in Doetinchem. Na een korte toelichting over hoe de gemeenteraad werkt mochten de studenten zelf discussiëren over een festival voor jongeren in de gemeente. Uiteindelijk kon het plan niet doorgaan omdat de politieke partijen het niet eens konden worden.

Vrijdagmiddag 2 februari namen studenten een kijkje bij de rechtbank in Arnhem. Ze speelden een rechtszaak na. Vervolgens bezochten ze een zaak van de politierechter en tot slot konden de studenten vragen stellen aan de rechter, officier van Justitie en griffier.